Recht op 30 dagen zichttermijn

Bij koop op afstand heb je als consument het recht op een zichttermijn van 14 dagen, na ontvangst van de bestelling. Bij Urnencenter is dit 30 dagen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je ons hebt medegedeeld dat je de overeenkomst wenst te herroepen, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op
tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken.

Je mag een product zonder opgaaf van reden aan ons terugsturen. Je retourneert je bestelling met alle geleverde toebehoren en – indien
redelijkerwijs mogelijk – in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele pakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen.

Wat houdt de zichttermijn precies in?

Tijdens deze 30 dagen mag je het artikel bekijken en eventueel proberen. Een urn mag bekeken worden, maar mag niet in gebruik worden genomen. Een urn mag uit de verpakking worden genomen, maar er mag geen as in geplaatst worden. Ga je verder dan wat nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, dan ben je aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten.

Hoe kan ik gebruik maken van de zichttermijn?

Heb je spijt van je aankoop of wil je een product om een andere reden binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling terugsturen? Om het herroepingsrecht uit
te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Onze voorkeur heeft het om contact met onze klantenservice op te nemen via het contactformulier maar je kunt hiervoor ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededelingbetreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief eventuele verzendkosten onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Hoe moet ik mijn bestelling retoursturen?
Ga met de – indien redelijkerwijs mogelijk – originele verzenddoos en ongeopende producten naar een verzendpunt van bijvoorbeeld PostNL en stuur het pakketje retour Verwijder het oude verzendlabel. De kosten voor een retourzending bedragen ongeveer € 7,25. Deze kosten zijn voor uw rekening.

Retouradres
Je kunt het retourpakket zenden naar:

Urnencenter
T.a.v. Afdeling Retour
Europalaan 22
3526 KS Utrecht

Laat je het ons ook even weten zodra je een artikel retour stuurt? Dit kan via een e-mail naar coby@urnencenter.nl.

Vragen?
Heb je nog vragen over de retour? Dan kun je maandag t/m vrijdag per mail bij onze klantenservice terecht.